background

Voordelig koffiecups kopen

Betaal nooit meer te veel voor je koffiecups

Koffiecups koop je online

Als je weet dat wij Nederlanders dagelijks drie tot vier kopjes koffie drinken, dan is het niet zo moeilijk om uit te rekenen hoeveel koffiecapsules er in een week tijd doorheen gaan. Dat aantal ligt ergens tussen de twintig en de dertig, want met één cupje zet je tenslotte één kopje koffie. Mocht dit aantal je niet zoveel zeggen, dan zegt het je misschien meer dat dit twee tot drie verpakkingen van tien capsules zijn. Toch iets om even bij stil te staan, want dit maakt het interessant om te kijken waar koffiecups het goedkoopst zijn. Online vind je het grootste aanbod en de beste prijzen. Er gaat alleen best wel wat tijd zitten als je zelf online op zoek gaat naar de beste koffiecups aanbieding. Bespaar tijd en moeite en check gewoon even ons prijsoverzicht als je koffiecapsules gaat kopen. Wij vergelijken tenslotte niet voor niets de prijzen van vrijwel alle soorten en merken koffiecups.

Altijd de beste koffiecups aanbiedingen

De introductie van koffiecups heeft het ‘koffielandschap’ flink verandert. Koffiecups voorzien duidelijk in de behoefte van snelheid en gemak. Zonder dat dit ten koste gaat van smaak en kwaliteit van je kop koffie. Want laten we eerlijk zijn, daar doe je natuurlijk geen concessies aan. Lange tijd kon je slechts kiezen voor één merk koffiecapsules; namelijk de koffiecups van Nespresso. Nou ja, kiezen, er was eigenlijk helemaal geen keus. Hoe anders is dat vandaag de dag? De keuze aan merken en soorten koffiecups is overweldigend en koffiecups aanbiedingen vliegen je dagelijks om de oren. Ze worden verkocht per tien, per twintig en zelfs per honderd. Best wel een beetje chaotisch, want zie er dan maar eens achter te komen waar je de beste koffiecups aanbieding vindt. Wij brengen overzicht aan in deze wirwar van prijzen door je altijd de prijs per koffiecup te laten zien. Dat maakt vergelijken makkelijker en eerlijker.

Koffiecups en merkgebonden koffiezetsystemen

De koffiesector is een zeer innovatieve sector. Zo was het Nespresso systeem een innovatie die je gerust baanbrekend mocht noemen. Nespresso cups waren niet aan te slepen en dit opende de ogen van andere merken. Zij ontdekten de noodzaak van het ontwikkelen van een eigen koffiezetsysteem met speciale cups die alleen voor hun systeem geschikt zijn. Een manier om de consument aan je te binden en vandaar dat koffiecaps altijd aan een bepaald merk koffiezetsysteem gebonden zijn. Hierdoor zijn er tegenwoordig heel wat verschillende soorten koffiecups verkrijgbaar, waaronder de Dolce Gusto koffiecups, Tassimo cups, A Modo Mio cups en Iperespresso capsules. Natuurlijk vergelijken wij de prijzen van al deze verschillende soorten cups.

Koffiecups aanbiedingen

Nespresso en Dolce Gusto

Van alle koffiezetsystemen die er zijn, zijn die van Nespresso en Dolce Gusto de meest populaire. De cups die je voor koffiemachines nodig hebt, zijn in veel verschillende soorten en van veel verschillende merken verkrijgbaar. Hoewel er over smaak niet te twisten is, valt wel op dat een aantal merken met kop en schouder boven de rest uitsteken. Wat de cups van Nespresso betreft zijn dit de capsules van het gelijknamige merk, maar ook de koffiecups van L’Or, de koffiecups van Lavazza, de cups van Starbucks en de Hema cups. Kijken we naar Dolce Gusto, dan zijn het vooral Nescafé Dolce Gusto koffiecups, Lavazza Dolce Gusto koffiecups en Dolce Gusto cups van Albert Heijn die populair zijn. Het verbaast je vast niet dat we ook van deze merken de beste aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij hebben gezet.

Kies de koffiecapsules van jouw smaak

Koffiecups zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende merken, maar ook in heel veel verschillende soorten. Of beter gezegd in veel verschillende smaken. Zo zet je er in een handomdraai een heerlijke espresso mee. Maar heb je even behoefte aan een wat minder intens kopje koffie, dan pak je gewoon een lungo cupje. Toch liever een ristretto? Kies je toch gewoon een koffiecapsule waarmee je deze koffie zet. Voor al die mensen die niet of niet zo goed tegen cafeïne kunnen, zijn er cafeïnevrije koffiecups. Dolce Gusto capsules gaan nog een stapje verder, want met deze capsules kun je ook koffiespecialiteiten als café au lait, cappuccino of latte macchiato zetten.

Gemak en snelheid

Dat koffiecapsules zo’n vlucht hebben genomen, laat zich eenvoudig verklaren. Allereerst voorzien ze in de behoefte van gemak en snelheid. Het zetten van een lekker kopje koffie vergt nauwelijks voorbereiding. Geen gedoe met koffiefilters, schepjes koffie afmeten of iets dergelijks. Koffiecupsmachines hebben maar weinig tijd nodig om het water op te warmen, waardoor de enige voorbereiding die je hebt bestaat uit het checken of het waterreservoir van het apparaat genoeg water bevat. Oh ja, en een cupje in de machine plaatsen natuurlijk. Maar dat mag je toch geen voorbereiding noemen. De meeste apparaten laten binnen een minuut je koffie of beker volstromen met dat heerlijke zwarte drankje waar je zo van geniet.

Altijd koffie van dezelfde smaak en kwaliteit

In elk koffiecupje tref je een vaste hoeveelheid gemalen koffie aan. Je koffiecupmachine voegt elke keer precies dezelfde hoeveelheid water toe aan de koffie door deze onder hoge druk door de capsule te persen. Doordat zowel de hoeveelheid water als de hoeveelheid koffie keer op keer hetzelfde is, ben je er zeker van dat elk kopje koffie dat je drinkt dezelfde smaak en kwaliteit heeft. En dat is voor elke liefhebber van koffie een belangrijke eis. Deze vlieger gaat overigens alleen op als je steeds dezelfde koffiecups gebruikt en de instellingen van je apparaat tussendoor niet aanpast (indien mogelijk).

Koffiecups en het milieu

Veel koffiecups zijn gemaakt van aluminium. Dit heeft als voordeel dat smaak en kwaliteit van de koffie in de cups optimaal bewaard blijven. Er kan namelijk geen licht of zuurstof bijkomen en dit zijn de twee belangrijkste factoren die de kwaliteit van koffie negatief kunnen beïnvloeden. Nadeel van aluminium koffiecups is dat ze minder goed voor het milieu zijn. Toch is het goed om hier een kanttekening bij te plaatsen. Deze cups zijn vooral slecht voor het milieu als je ze bij het gewone restafval weggooit. Dit is echter helemaal niet nodig, omdat veel merken je de mogelijkheid bieden om de cups in te leveren, zodat ze gerecycled kunnen worden. Ze stellen bijvoorbeeld speciale recyclezakken beschikbaar die je, als ze vol zijn, kunt op laten halen of in moet leveren bij geselecteerde winkels. Kleine moeite toch?

Hoe zit het met de houdbaarheid van koffiecups?

Koffiecups zijn al snel tot wel een jaar houdbaar, zeker als je aluminium koffiecapsules koopt. De capsules zijn namelijk hermetisch afgesloten, waardoor zuurstof en licht geen vat krijgen op de koffie in de capsules. Dit is goed om te weten, want als je een mooie koffiecups aanbieding voorbij ziet komen, dan kun je er dus met een gerust hart wat meer van kopen. Zelfs als de houdbaarheid van de cupjes is verstreken, is dit geen reden om er direct afscheid van te nemen. Grote kans dat de koffie nog prima van smaak en kwaliteit is. Mocht je dus toch eens een verpakking cupjes tegenkomen die ‘over datum is’, probeer ze dan gewoon even. Weggooien kan tenslotte altijd nog. Ook afbreekbare cups mogen nog niet bij het restafval.

Alle merken koffiecups

Zijn koffiecups duur?

In vergelijking met bijvoorbeeld koffiezetten met koffiebonen of filterkoffie is een kopje koffie die met een koffiecup gezet inderdaad iets duurder. Hierbij moet je je wel afvragen in hoeverre alleen de prijs belangrijk is. Vergeet niet dat deze cups ook voorzien in behoeften als snelheid, gemak en constante smaak en kwaliteit van je koffie. Dit alles krijg je er wel voor een kleine meerprijs bij. Bovendien zorgen wij ervoor dat je niet meer betaalt voor je koffiecups dan nodig is, door de prijzen van koffiecups te vergelijken. Met veel plezier zetten wij dagelijks de beste koffiecups aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij en helpen je zo veel geld besparen op koffiecapsules.