Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

Vergelijk alle koffiebonen aanbiedingen

Alle koffiebonen in één duidelijk overzicht

In samenwerking met Deal.nl

Nooit meer te veel betalen voor koffiebonen

Er zijn heel veel verschillende soorten en merken koffiebonen. Zoveel zelfs dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Hier komen nog al die verschillende verpakkingen bij. Zakken van 250 gram, 500 gram en van een kilo, om het nog maar niet te hebben over al die voordeelverpakkingen. Een koffiebonen aanbieding ziet er al snel heel interessant uit. Maar is dat ook echt zo? Best lastig om daar achter te komen in al dat prijsgeweld. Dat moet anders kunnen en wij laten je zien dat dit ook echt anders kán. Hoe wij dat doen? Door de prijzen van vrijwel alle soorten en merken koffiebonen te vergelijken. We laten je niet alleen de prijs per verpakking(en) zien, maar ook de prijs omgerekend naar die per 100 gram koffiebonen. Zo vergelijk je makkelijker, eerlijker en doet de hoeveelheid koffiebonen in een verpakking er niet meer toe.

Online koffiebonen kopen loont

Koffie is één van populairste warme dranken. Gemiddeld drinken we bijna vier kopjes koffie per dag. De prijs van koffiebonen verandert eigenlijk voortdurend. Dat komt niet alleen door prijs van de koffiebonen op de wereldmarkt, maar ook door alle webwinkels en supermarkten die graag stunten met de prijs van koffiebonen. Juist omdat we zoveel koffie drinken, is het meer dan de moeite waard om te kijken waar je favoriete koffiebonen in de aanbieding zijn. Hiervoor hoef je natuurlijk allang niet meer winkel in, winkel uit te gaan. Ook hoef je hier niet het web voor af te speuren, want dat hebben wij al voor je gedaan. Prijsverschillen zijn groot, zo ontdekten we tijdens onze zoektocht naar de beste koffiebonen aanbieding van dit moment. Je kunt dan ook heel eenvoudig veel geld besparen op de aankoop van koffiebonen. Check gewoon even ons prijsoverzicht als je weer koffiebonen gaat kopen.

Populaire merken koffiebonen

Over smaak valt niet te twisten, dat staat als een paal boven water. Toch zegt de populariteit van een bepaald merk vaak iets over de smaak en kwaliteit van koffiebonen. Verschillende Italiaanse koffiemerken gooien hoge ogen. Zo zijn koffiebonen van Lavazza, koffiebonen van Segafredo en koffiebonen van Illy voor veel mensen een vaste waarde geworden. Maar ook Nederlandse merken zijn populair, want ook van Hema koffiebonen, Douwe Egberts koffiebonen en Jumbo koffiebonen worden heel wat bakkies koffie gezet. Natuurlijk vergelijken wij ook van al deze bonen de prijzen, zodat je altijd de beste koffiebonen aanbieding van je favoriete merk vindt. En nog even goed om te weten, koffie kan dus ook best goed voor je zijn, aldus dit artikel van de Universiteit van Nederland.

Koffiebonen, waar elk kopje koffie mee begint

Op welke manier je ook koffiezet, het begint altijd met koffiebonen. Voor veel mensen is een koffiebonenmachine dan ook dé manier om koffie te zetten. Daar is veel voor te zeggen, want eigenlijk zijn koffiebonen de meest pure vorm van koffie. Natuurlijk zijn de bonen bewerkt en gebrand, maar daar blijft het dan ook bij. Vervolgens verdwijnen ze in de zak, op weg naar je koffiemachine. Pas daar worden ze gemalen en gemengd met heet water om als de grote finale langzaam in je kopje te druppelen als dat heerlijke bakje koffie waar je zo van geniet. Koffiezetten met koffiebonen is niet alleen genieten van lekkere koffie, maar ook genieten van het geluid de bonen die worden gemalen.

Koffiebonen met keurmerk

Gelukkig is er vandaag de dag veel aandacht voor het milieu en de werk-, woon- en leefomstandigheden van koffieboeren en de arbeiders op koffieplantages. Duurzaamheid is een belangrijk en actueel thema waar alle grote koffiemerken invulling aan geven. Dit doen ze door zich te verbinden aan één of meerdere keurmerken. Eén van de meest voorkomende keurmerken wat koffiebonen betreft is het Rainforest Alliance keurmerk. Dit keurmerk stelt hoge eisen aan de manier waarop koffiebonen worden verbouwd. Ook zorgt dit keurmerk ervoor dat er wordt geïnvesteerd in scholing en huisvesting van arbeiders op koffieplantages. Een ander keurmerk dat je op veel verpakkingen aantreft is het Fairtrade keurmerk. Dit keurmerk richt zich op het milieu en daarnaast op het verkrijgen van een eerlijke prijs voor de koffieboeren.

Arabica, Robusta of een blend

De twee belangrijkste soorten koffiebonen zijn Arabica bonen en Robusta bonen. Arabica koffiebonen worden op grote hoogte (tot wel 2000 meter) verbouwd. Kenmerkend voor de smaak van deze bonen zijn de complexe aroma’s en de verfijnde smaak. Deze bonen bevatten iets minder cafeïne dan de grote tegenhanger. Robusta bonen worden tot ongeveer 800 meter hoogte verbouwd. Deze koffiebonen staan bekend om hun ietwat bittere smaakprofiel en zijn geliefd bij mensen die houden van een kop koffie met karakter. Hoe drink jij je koffie? Kies je voor de mildere smaak van Arabica, voor het meer pittige karakter van Robusta of voor een blend van beide soorten?

Light, medium of dark roast

Het proces van koffiebranden is complex en luistert heel nauw. Alles staat of valt met de juiste timing en de juiste temperatuur waarop de bonen gebrand worden. Het resultaat valt in drie verschillende soorten onder te verdelen, light roast, medium roast en dark roast. Koffiebonen die light roasted zijn, hebben een milde, ietwat droge smaak en worden op 196 graden gebrand. Medium roast bonen worden op 210 graden gebrand en hebben wat meer pit en zoete nuances. Ben je liefhebber van een karaktervolle, stevige kop koffie? Kies dan voor dark roast koffiebonen die op maar liefst 230 graden gebrand worden. Wat je smaak ook is, wij vinden altijd de beste koffiebonen aanbieding voor je.

Welke landen produceren veel koffiebonen?

Koffiebonen zijn de pitten van de koffiebes, die groeien aan de koffieplant. In elke bes zitten twee bonen. Koffieplanten groeien niet overal en stellen hoge eisen aan hun omgeving. Brazilië is het land dat de meeste koffiebonen produceert en is met afstand de grootste. Hier komen zowel Robusta als Arabica bonen vandaan. Ook Colombia is een belangrijke producent van koffiebonen, net zoals dit geldt voor Honduras dat in Midden- Amerika ligt. Kijken we naar Azië, dan komen we uit bij landen als Vietnam en Indonesië. Voorbeelden van Afrikaanse landen die koffie produceren zijn Ethiopië, Kenia en Oeganda. Als je koffiebonen koopt, dan is de kans groot dat de bonen afkomstig zijn uit verschillende landen.

koffiebonen aanbieding

Ongeveer 65 bonen per kopje koffie

Elke keer dat je je koffiebonenmachine de bonen ziet malen, vraag je je misschien af hoeveel bonen er gemalen worden. Wij hebben het antwoord voor je. Om een kopje koffie van gemiddelde sterkte te zetten, heb je ongeveer 7 gram gemalen koffie nodig. Om erachter te komen hoeveel koffiebonen hiervoor nodig zijn, moet je weten hoe zwaar 1 enkele koffieboon is. Of beter gezegd, hoe licht die is, want met 0,11 gram kun je die toch niet bepaald zwaar noemen. Laten we hier een klein rekensommetje op los, dan komen we uit op ongeveer 65 bonen per kopje koffie. Met deze hoeveelheid zie je het aantal bonen dan ook teruglopen als je koffiezet.

Laat koffiebonen zolang mogelijk in de originele verpakking zitten

Koffiebonen zitten altijd verpakt in een zak die de kwaliteit, smaak en aroma’s van de bonen optimaal behoudt. Je doet er dan ook verstandig aan dat je de bonen zolang mogelijk in deze (ongeopende) zak laat zitten. Vul de voorraad in je koffiemachine niet eerder aan dan dat dit echt nodig is. Zodra de bonen in aanraking komen met lucht en, in mindere mate, licht, loopt de kwaliteit terug. Koffiebonen blijven vanaf het moment dat je de verpakking opent drie tot vier weken van dezelfde kwaliteit. Wees niet bang dat als je de bonen binnen deze periode niet opgemaakt hebt, je ze niet meer kunt gebruiken. Dat is echt wel het geval, maar wees je ervan bewust dat de smaak van je koffie dan nét even anders kan smaken.

Bewaar je koffiebonen op de juiste manier

Als je het reservoir van je koffiemachine hebt gevuld, dan blijft er vaak nog een restant koffiebonen in de zak achter. Om ervoor te zorgen dat smaak en kwaliteit van de bonen optimaal bewaard blijven, is het belangrijk dat je de bonen op de juiste manier bewaart. Dat doe je door ze bij voorkeur in een speciale bus te bewaren die je luchtdicht kunt afsluiten. Zorg dat je je koffiebonen op een droge plek bewaart en houd ze uit de buurt van etenswaren die een sterke geur afgeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sterk ruikende kruiden, knoflook en uien. Koffiebonen hebben namelijk de eigenschap dat ze de geur van andere producten op kunnen nemen. Dat wil je niet, want je bent vast en zeker geen liefhebber van koffie met een knoflooksmaak.

Koffiebonen en de toekomst

Eén ding is zeker en dat is dat er altijd koffiebonen nodig zullen zijn om je van dat lekkere kopje koffie te voorzien. Dat wil niet zeggen dat alles rondom koffiebonen blijft zoals het nu is. Duurzame teelt van koffiebonen zal nog belangrijker worden onder druk van consumenten die eisen op dit vlak (gaan) stellen aan grote koffiemerken. Dit in brede zin, want zowel het milieu als de werk- en leefomstandigheden van boeren en arbeiders zijn hierbij belangrijke factoren. Maar consumenten willen ook innovaties zien en dat geeft ruimte aan koffiemerken om te experimenteren met koffiebranden om zo te voldoen aan nieuwe koffiespecialiteiten. Koffiedrinken zal ook meer en meer een ervaring, een belevenis worden onder invloed van branding. Alternatieve zetmethoden zullen hier onderdeel van zijn en dat maakt de toekomst van koffie en koffiebonen zeer interessant.