background

Alle Nespresso cups aanbiedingen op een rij

Voordelig koffiezetten met Nespresso cups

Voordelig Nespresso cups kopen

Nespresso koffiecups zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Met deze koffiecapsules zet je in no time een heerlijke kop koffie, waarvan je zeker weet dat smaak en kwaliteit altijd dezelfde zijn. Dat smaakt al snel naar dat tweede of derde kopje koffie en zo gebruik je per week een flink aantal Nespresso cups. Je geeft hier dan ook best veel geld aan uit, maar alles voor dat kopje koffie dat zo belangrijk voor je is. Wij helpen je besparen op de kosten van Nespresso cups door je precies te laten zien waar deze in de aanbieding zijn. Zo geniet jij nog meer van je bakkie koffie.

Vind snel de beste Nespresso cups aanbiedingen

De keuze aan koffiecapsules voor koffiecupmachines is enorm. Het aanbod van merken, smaken en soorten is haast overweldigend en dat maakt het er niet eenvoudiger op om de beste Nespresso cups aanbieding te vinden. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor, want wij zijn hierbij graag je gids. Wij vergelijken alle aanbiedingen en kortingsacties van vrijwel alle merken Nespresso cups. Dat scheelt je veel tijd aan het web afspeuren naar de hoogste korting. In ons prijsoverzicht staan de beste aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij en jij bepaalt wat de voor jou beste aanbieding is. Doordat wij je ook altijd de prijs per individuele koffiecapsule laten zien, vergelijk je altijd appels met appels. En dat is natuurlijk wel zo fair.

De geschiedenis van Nespresso cups

We schrijven het jaar 1970 als bij het Zwitserse Nestlé de eerste plannen ontstaan voor een revolutionair koffiezetsysteem. Zes jaar later zijn deze plannen concreet uitgewerkt en krijgt het concern patent op dit systeem, waarmee je koffiezet met behulp van koffiecapsules. Toch duurde het nog ruim tien jaar voordat Nestlé deze koffiemachines en de bijhorende Nespresso cups op de markt bracht. Niet meteen met groot succes, want de belangstelling viel enorm tegen. Begin jaren negentig kwam er een nieuwe marketing topman bij het Zwitserse concern. Deze Jean-Paul Gaillard zocht de samenwerking met Krups en zo werd het Nespresso-systeem naar een hoger level getild. Dit sloeg duidelijk wel aan bij koffieliefhebbers, die nu én een fraaie koffiemachine hadden én genoten van koffie met een rijke, volle smaak.

nespresso cups aanbiedingen

Nespresso koffiecups van verschillende merken

Uiteraard ontging andere koffiemerken het succes van deze koffiecupjes niet. Ze stonden te trappelen om deze aluminium cups te vullen met hun eigen koffie om zo de concurrentiestrijd aan te gaan. Het bleef lange tijd slechts bij de gedachte hieraan, want dankzij het patent dat Nestlé op de capsules had, mochten andere fabrikanten deze niet produceren. Het duurde tot maar liefst 2012 voordat hier pas een einde aan kwam. Na veel juridische touwtrekkerij werd het patent opgeheven en kwam er ruimte voor koffiecups van andere merken. Omdat Nespresso verreweg de meest bekende en populairste cups zijn, is de naam Nespresso cups volledig ingeburgerd. Ondanks dat er vandaag de dag veel andere merken ‘Nespresso koffiecups’ verkrijgbaar zijn.

Wat zijn populaire merken Nespresso cups?

Het verbaast je vast en zeker niet dat dit de koffiecapsules zijn van Nespresso zelf zijn. Deze cups blinken echt uit in smaak en kwaliteit en dat spreekt de echte koffieliefhebber natuurlijk aan. Dit wil zeker niet zeggen dat er geen andere koffiemerken zijn die succesvol zijn met hun cups. Zo zijn ook L’Or koffiecapsulesStarbucks koffiecapsules, Douwe Egberts Cups en Segafredo koffiecaps erg geliefd. Daarnaast scoren typisch Nederlandse merken als Albert Heijn koffiecups, Hema caps en Blokker koffiecupjes goed. Natuurlijk vergelijken wij de prijzen van al deze merken en vinden we voor jou hier de beste aanbiedingen van. Check ons prijsoverzicht maar eens.

Lungo, espresso, ristretto of cafeïnevrij?

De keuze aan merken is groot, maar daarnaast heb je ook nog keuze wat betreft de soort koffie die je met Nespresso cups kunt zetten. De meest sterke koffie zet je met ristretto cups. Familie van de ristretto, in dit geval het grotere broertje, is de welbekende espresso. Ook deze koffie is intens en krachtig van smaak, maar net even iets minder dan ristretto. Een regular kopje koffie zet je met lungo koffiecups die veelal een gebalanceerd, rond en toegankelijk smaakprofiel hebben. Kun je niet zo goed tegen cafeïne? Gebruik dan cafeïnevrije Nespresso capsules om koffie mee te zetten.

Bijzondere smaken Nespresso cups

Merken koffiecups, soorten koffie die je ermee kunt zetten, hoog tijd om de volgende stap te zetten. En deze volgende stap bestaat uit de bijzondere smaken waarin koffiecapsules verkrijgbaar zijn. We hebben het dan dus niet over de intensiteit van de koffie (mild, krachtig, intens en dergelijke), maar echt over de smaak die aan de koffie in de capsules is toegevoegd. Nespresso koffiecups caramel zijn hier een goed voorbeeld van en geven je koffie een heel eigen smaak. Net zoals dit geldt voor koffiecups vanille, chocolade, crème brûlée en – minder voor de hand liggend, maar daardoor niet minder lekker – pumpkin spice cake cups. Probeer één van deze smaken eens, want ook van deze soorten hebben wij de beste Nespresso cups aanbieding voor je gevonden.

De belangrijkste voordelen en kenmerken van Nespresso cups

Een mooie koffiecupmachine is een sieraad voor elke keuken. Alleen dat is natuurlijk al reden genoeg om voortaan koffie te zetten met Nespresso koffiecapsules. Maar er is uiteraard heel wat meer te noemen als reden om over te stappen op deze manier van koffiezetten. Gemak is er hier eentje van. Nadenken over hoeveel schepjes koffie je moet gebruiken, is er tenslotte niet meer bij. Omdat je enige voorbereiding om koffie te zetten bestaat uit te kijken of het waterreservoir van je koffiemachine voldoende water bevat, heb je snel een kopje koffie gezet. De machine warmt het water snel op en met een minuutje is de koffie in je kopje gedruppeld. Wat ook erg prettig is, dat is dat je koffie altijd van dezelfde kwaliteit en smaak is. Tot slot kun je met al die verschillende merken, soorten en smaken gemakkelijk afwisselen. Zo kies je het cupje dat het beste bij je stemming past of het best bij een bepaald moment op de dag past.

Waarom zijn Nespresso koffiecups gemaakt van aluminium?

Aluminium heeft een aantal bijzondere eigenschappen die dit materiaal interessant maakt om te gebruiken voor koffiecups. Zo is aluminium luchtdicht, waardoor lucht (zuurstof) de kwaliteit van de koffie in de cups niet negatief kan beïnvloeden. Ook neemt aluminium geen smaak van andere etenswaren over en is het een relatief zacht materiaal. Dit laatste is belangrijk, omdat je koffiemachine gaatjes in de capsule prikt om het water erdoor heen te laten stromen.

Hoe duurzaam zijn Nespresso cups?

Er zijn in composteerbare cups verkrijgbaar, al mogen deze nog niet in de biobak. Nespresso koffiecapsules zijn vaak gemaakt van aluminium. Hierdoor staan ze al snel te boek als niet-duurzaam en milieuonvriendelijk. Toch is dit een heel eenzijdig beeld, want wat veel mensen niet weten, is dat aluminium oneindig recyclebaar is. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de cups niet weggooit bij het restafval. Lever de koffiecups dan ook in om ze te laten recyclen, zodat het aluminium gebruikt kan worden om bijvoorbeeld nieuwe Nespresso cups van te maken. Of het aluminium van de cups wordt gebruikt voor het maken van computers, fietsen en frisdrankblikjes. Om nog maar eens een paar voorbeelden te noemen. Afhankelijk van het merk dat je koopt, kun je de koffiecaps bij het merk zelf inleveren. Vaak door ze in een speciale zak terug te sturen of op te laten halen. Ook zijn er winkels waar je aluminium cups van alle merken kunt inleveren.