background

Eenvoudig besparen op filterkoffie

Alle filterkoffie aanbiedingen in één overzicht

Stop met te veel betalen voor filterkoffie

Voor heel veel mensen gaat er nog steeds niets boven dat heerlijke kopje koffie dat gezet is met filterkoffie. Het is niet voor niets dat deze koffie ook vandaag de dag nog veel verkocht wordt. Vrijwel elk koffiemerk heeft gemalen koffie in het assortiment en winkels stunten graag met de prijzen van filterkoffie. Pakken van 250 gram, 500 gram, voordeelverpakkingen, kortingsacties, drie -halen-twee-betalen, het wordt er allemaal niet duidelijker op voor je. Want hoe weet je nu of je echt met een goede filterkoffie aanbieding te maken hebt? Dat moet anders, dat kan anders en dat laten wij zien. Wij vergelijken de prijzen van filterkoffie en laten je ook altijd de prijs per 100 gram filterkoffie zien. Op die manier kun je al die prijzen en aanbiedingen heel gemakkelijk en eerlijk met elkaar vergelijken. En weet je zeker dat je altijd de beste filterkoffie aanbieding te pakken hebt.

Ook filterkoffie koop je voordelig online

Online winkelen is tegenwoordig niet meer weg te denken en er staat vast en zeker ook regelmatig een pakketbezorger voor jouw deur. Je kiest voor online shoppen, omdat dit voorziet in de behoefte van gemak. Maar ook omdat je online toch vaak een stuk goedkoper uit bent. Dat geldt ook voor je dagelijkse kopje koffie die je met gemalen koffie zet. Je weet ongetwijfeld uit eigen ervaring hoe snel een pak koffie leeg is. Niet vreemd als je weet dat we in Nederland gemiddeld per persoon drie tot vier koppen koffie per dag drinken. Nog meer reden om je filterkoffie niet zomaar ergens te kopen, maar daar waar het in de aanbieding is. Daar helpen we je graag bij. Check ons prijsoverzicht en bespaar zo niet alleen geld, maar ook kostbare tijd in je zoektocht naar de beste filterkoffie aanbieding van dit moment. Die hebben wij tenslotte allang voor je klaarstaan.

Populaire merken

Er zijn heel wat verschillende koffiemerken zijn die gemalen koffie in het assortiment hebben. Toch zijn er een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo is Douwe Egberts filterkoffie verreweg het populairst. Dat kan ook bijna niet anders als je weet dat dit merk al enkele honderden jaren bestaat en het vakmanschap van koffiebranden tot in detail in de vingers heeft. Andere populaire merken gemalen koffie zijn Hema filterkoffie en Kanis & Gunnink gemalen koffie. Ook het huismerk van Albert Heijn, Perla filterkoffie wordt zeer gewaardeerd, net zoals dit geldt voor het huismerk van die andere Nederlandse supermarktketen, Jumbo filterkoffie. Voorbeelden van gemalen koffie van Italiaanse koffiemerken die bij ons erg in de smaak vallen zijn filterkoffie van illy en filterkoffie van Lavazza.

De branding bepaalt de smaak

Filterkoffie is het resultaat van koffiebonen die gemalen zijn. De smaak van de gemalen koffie wordt voor een zeer belangrijk deel bepaald door hoe de koffiebonen gebrand zijn. Een lichte branding (of roostering) zorgt voor een kopje koffie die mild van smaak is en toegankelijk is voor een breed publiek. Zijn de koffiebonen wat donkerder gebrand, dan noem je dat medium roast. Gemalen koffie van medium roast koffiebonen resulteert in koffie met een evenwichtige, ronde smaak die wat pittiger van smaak is in vergelijking met mild roast koffie. Donker gebrande bonen, ook wel dark roast bonen genoemd, die gemalen zijn tot filterkoffie laten je genieten van een ‘straf bakkie koffie’. Deze koffie heeft een intense, krachtige smaak en vaak wordt een dark roast kopje koffie ook wel een ‘bakkie met karakter’ genoemd. Naast deze drie hoofdgroepen is er nog een vierder variant en dat is cafeïnevrije filterkoffie.

Filterkoffie aanbiedingen

Snelfiltermaling en grove maling

Gemalen koffie is verkrijgbaar in verschillende ‘malingen’. De twee bekendste zijn snelfiltermaling en grove maling. Bij snelfiltermaling zijn de koffiebonen tot vrij kleine (fijne) deeltjes gemalen. Hierdoor is de koffie zeer geschikt om gebruikt te worden in de snelfilterkoffiemachines. Dit zijn koffiezetapparaten waarin je een koffiefilter met gemalen koffie plaatst waar het hete water langzaam doorheen loopt en in koffiekan wordt opgevangen. Bij grove maling zijn, zoals het woord doet vermoeden, de koffiebonen tot net even wat grotere deeltjes gemalen. Hoewel je grove maling filterkoffie ook voor snelfilterkoffiemachines kunt gebruiken, komt deze maling het best tot zijn recht als je er koffie mee zet in een cafétière of precolator.

De verhouding filterkoffie - water

Hier is vaak het nodige om te doen. Want wat is nu de juiste hoeveelheid water bij een schepje filterkoffie? Laten we beginnen door te stellen dat je dit eigenlijk niet fout kan doen, omdat smaken nu eenmaal verschillen. Maar iets van een richtlijn kunnen we je natuurlijk zeker wel geven. Voor één kopje koffie van 150 ml heb je ongeveer zeven gram gemalen koffie nodig. Die zeven gram filterkoffie staat gelijk aan een vol koffieschepje of een volle eetlepel. Wil je dit alles zeker weten? Dan kun je eenmalig de koffie van jouw volle eetlepel of koffieschepje wegen. Wat het water betreft, giet een kopje water in een kleine maatbeker en lees af hoeveel water er in je koffiekopje gaat. Je kunt nu voortaan heel gemakkelijk de maatbeker gebruiken om je koffiezetapparaat mee te vullen. Liefhebber van een sterk kopje koffie? Gebruik dan gerust wat meer filterkoffie en wat minder als je een mild kopje koffie weet te waarderen.

Koop filterkoffie met keurmerk(en)

Koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant en die groeien grofweg gezegd in gebieden rond de evenaar. Vaak zijn dit landen waar de woon-, leef- en arbeidsomstandigheden van mensen beduidend minder zijn. Gelukkig zijn alle grote, bekende koffiemerken zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij op dit vlak hebben. Dat is ook de reden dat deze merken zich aansluiten bij keurmerken als bijvoorbeeld het Rainforest Alliance keurmerk en het Fairtrade keurmerk. Deze keurmerken maken zich hard voor het verbeteren van de omstandigheden waaronder koffieboeren en de arbeiders op koffieplantages hun werk doen. Daarnaast zetten zij zich ook in voor het verbeteren van woonomstandigheden van deze mensen en investeren zij in scholing. Niet alleen voor de arbeiders en koffieboeren, maar ook voor hun gezinnen.

De houdbaarheid van gemalen koffie

Denk eraan dat je je filterkoffie op de juiste manier bewaart. Dit komt de houdbaarheid vanzelfsprekend ten goede. Gemalen koffie is lang houdbaar, mits je het op een koele, donkere plaats bewaard in de originele (gesloten) verpakking. Filterkoffie is altijd vacuüm verpakt, wat betekent dat er geen lucht (zuurstof) bij de koffie kan komen. Lucht beïnvloedt de kwaliteit van koffie in negatieve zin en is wat dit betreft de grootste boosdoener. Maar ook warmte en licht spelen hierin een belangrijke factor. Heb je een pak gemalen koffie geopend, zorg er dan ook voor dat je dit pak bewaart op een koele, donkere plek. Vouw de zak goed dicht of, beter nog, bewaar de koffie in een speciale bus die je luchtdicht af kunt sluiten.