Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

Nespresso

Koffie van baristakwaliteit

Hoe Nespresso de manier van koffiezetten veranderde

De geschiedenis van Nespresso begint in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen het Zwitserse voedingsmiddelenbedrijf Nestlé met het idee kwam om koffie in een capsule te verpakken. Om daadwerkelijk koffie te zetten met behulp van deze cups werd een revolutionair koffiezetsysteem ontwikkeld. Het duurde tot 1986 voordat de allereerste Nespresso machine voor thuisgebruik geïntroduceerd werd. Nespresso’s innovatieve aanpak bood consumenten de mogelijkheid om in hun eigen huis een kopje koffie van barista-kwaliteit te bereiden. Hiertoe heeft het merk een uitgebreid assortiment Nespresso cups beschikbaar, dat bestaat uit een groot aantal verschillende smaakprofielen en koffievariëteiten.

Nespresso, een uniek concept

Het Nespresso concept is gebaseerd op de visie om koffie van premium kwaliteit beschikbaar te maken voor consumenten, zodat zij thuis genieten van de best mogelijke koffie. De kern van het concept is de koffiecapsule, die zorgvuldig is ontworpen om de versheid en smaak van de koffie te behouden tot het moment van bereiding. Zonder Nespresso apparaat geen koffie en dit maakt een Nespresso apparaat tot een belangrijk onderdeel van het concept. Onder hoge druk wordt heet water door de koffie in de capsule geperst, om langzaam als heerlijke lungo, espresso of ristretto in je kopje terecht te komen. Voor elke koffieliefhebber heeft het merk een passende koffiecup, variërend van mild en zacht tot intens en krachtig.

Eenvoudig koffiezetten met een Nespresso machine

  • Het eerste wat je moet doen, is het waterreservoir van het Nespresso apparaat vullen. Het waterreservoir bevindt zich meestal aan de achterkant of zijkant van de machine.
  • Kies de koffiecapsule die past bij jouw koffiesmaak en plaats de capsule in de daarvoor bestemde capsulehouder in de machine.
  • Plaats de capsule en sluit de capsulehouder. Dit zorgt ervoor dat de capsule op de juiste manier wordt ‘doorboord’ als het water door de Nespresso cups wordt geperst.
  • Veel Nespresso machines hebben knoppen voor verschillende kopgroottes, zoals espresso of lungo. Kies de gewenste kopgrootte door op de bijbehorende knop te drukken. Let op, niet alle koffiemachines van het merk bieden deze optie
  • Druk vervolgens op de knop om de bereiding te starten. Het Nespresso apparaat begint nu het water te verwarmen tot de ideale temperatuur om het daarna met hoge druk door de koffiecapsule te persen. Dit zorgt onder andere voor koffie met een rijke cremalaag.
  • Terwijl de koffie wordt bereid, wordt deze rechtstreeks in je kopje, dat onder de uitstroom van het apparaat staat, gegoten. De machine is afgesteld op een bepaalde hoeveelheid water per koffiecup en stopt dan ook vanzelf.
  • Als je koffie klaar is, kun je de koffiecapsule verwijderen. Nespresso machines hebben een opvangbakje waarin de gebruikte capsules worden opgevangen.
  • En nu is het tijd om te genieten van je vers gezette Nespresso koffie.

Koffiemachines uit de Nespresso Magimix range behoren tot de meest populaire koffiemachines van het merk.

Nespresso Originale cups

Nespresso Originale cups zijn bedoeld voor de Nespresso machines van het eerste uur. Het merk biedt een bijzonder uitgebreid assortiment van deze koffiecapsules. We geven je hier graag een aantal voorbeelden van, maar weet dat dit slechts een hele kleine selectie is. Zo zet je met de Inspirazione Napoli cups van het merk een intens krachtig kopje koffie. Deze koffie scoort het maximale aantal punten op een schaal van 13 wat betreft intensiteit. De Volluto koffiecups daarentegen staan voor mild en delicaat en leveren een kopje koffie af waarin je tonen van biscuit en fruit herkent. Nespresso Colombia cups brengen de rijke koffiecultuur van Colombia naar je kopje. Koffie die je met deze cups zet, kenmerkt zich door een levendige zuurgraad en een harmonieuze balans van tonen van fruit en noten.

Nespresso Vertuo, de innovatie gaat door

Nespresso staat bekend om zijn innovatiekracht. Dit zie je niet alleen terug in de verschillende soorten koffiecups, maar ook in de ontwikkeling van nieuwe Nespresso koffiemachines. De Vertuo koffiemachine is hier een sprekend voorbeeld van. Voor dit koffiezetsysteem heb je Nespresso Vertuo cups nodig, die elk een eigen barcode hebben. Zodra je deze Vertuo cup in de machine plaatst, leest deze de barcode en weet hierdoor precies hoeveel water er nodig is voor een kopje koffie. Dit varieert en is afhankelijk van de gekozen capsule. In tegenstelling tot de Originale cups van het merk wordt het water op een andere manier door de koffie in de capsule geperst. Het water draait namelijk op zeer hoge snelheid rond in de capsule. Op die manier wordt de druk opgebouwd en is het eindresultaat een heerlijke kop koffie met een rijke crema.

Populaire Nespresso Vertuo cups

Met de Vertuo cups van het merk zet je vooral wat grotere koppen koffie. Dit innovatieve concept slaat duidelijk aan en het assortiment Nespresso Vertuo cups is groot. Liefhebbers van sterke koffie zijn dan ook vast en zeker in hun nopjes met de Vertuo Alto Intenso cups, waarmee je koffie zet die robuust en intens van smaak is. Met Nespresso Vertuo Melozio cups komen koffiedrinkers aan hun trekken die houden van koffie met een zacht en gebalanceerd karakter waarin je subtiele tonen van zoetigheid herkent. Vertuo Stormio koffiecups zijn wederom bedoeld voor de liefhebbers van een kop koffie met karakter. Met deze cups zet je koffie waarin je tonen van geroosterde granen proeft. Probeer één van deze cups eens of wissel ze af met je favoriete Nespresso cups.

Nespresso koffie

Nespresso en het AAA Sustainable Quality programma

Nespresso heeft samen met de Rainforest Alliance het AAA Sustainable Quality programma, opgezet. Dit programma bevordert duurzame landbouwpraktijken en levert aanzienlijke voordelen voor koffieboeren in de Nespresso toeleveringsketen. Eén van de pijlers van dit programma is de focus op kwaliteit en duurzaamheid van de koffiebonen. Nespresso werkt rechtstreeks samen met koffieboeren en biedt hen ondersteuning en begeleiding bij de teelt van kwalitatief hoogwaardige koffiebonen. Door middel van training en educatie worden boeren aangemoedigd om milieuvriendelijk te werken, waarbij het verminderen van het gebruik van chemicaliën, behoud van biodiversiteit en efficiënt waterbeheer centraal staat. Bovendien omvat het AAA Sustainable Qualit programma sociale aspecten, zoals het verbeteren van de levensomstandigheden van de boeren én het waarborgen van gelijke, betere arbeidsomstandigheden. Zo creëert het merk positieve impact op lokale gemeenschappen in koffieproducerende regio’s.

Koffie in aluminium capsules

Licht, lucht en vocht hebben allemaal een negatieve invloed op de smaak en kwaliteit van koffie. Het is dan ook belangrijk dat deze factoren geen toegang hebben tot de koffie in de capsules. Nespresso kiest ervoor om de koffie te beschermen tegen licht, lucht en vocht door de koffie te verpakken in aluminium cups. Aluminium laat geen licht, lucht en vocht door en neem bovendien geen geur en smaak van andere stoffen op. Dit maakt het een ideale keuze om de kwaliteit van de koffie te waarborgen. Voordeel van aluminium is dat dit materiaal keer op keer her te gebruiken is, tot het oneindige toe zelfs. Om dit hergebruik te bevorderen biedt Nespresso een eigen recycleprogramma aan om de cups in te zamelen. Dit kan uiteraard alleen succesvol zijn als je je gebruikte Nespresso cups niet weggooit, maar inlevert om ze te laten recyclen. Een betere wereld begint tenslotte ook deels bij jezelf.

Nespresso accessoires

Nespresso is veel meer dan een merk en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip onder koffieliefhebbers wereldwijd. Naast koffie en koffiemachines heeft het merk een ruim assortiment aan accessoires voor je klaarstaan. Allemaal van hoge kwaliteit en stijlvol vormgegeven, zoals je van een merk als dit mag verwachten. Voorbeelden die je Nespresso beleving completeren zijn onder andere de Nespresso cuphouder, Nespresso melkopschuimer, Nespresso kopjes en glazen en zelfs allerlei lekkere koekjes en chocolade kun je van dit merk bestellen.