Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

illy

Passie voor koffie

illy, hoe het allemaal begon

Van een bescheiden koffiebranderij in Triëst, Italië, is illy uitgegroeid tot een wereldwijd bekend koffiemerk dat synoniem staat voor koffie van uitmuntende smaak en kwaliteit. Het verhaal van illy begint met de gedurfde visie van Francesco Illy, die in 1933 het merk oprichtte met de overtuiging dat koffie niet zomaar een drankje was, maar een kunstvorm op zich. Francesco was gefascineerd door de mogelijkheden van koffie en was vastbesloten om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren aan koffieliefhebbers over de hele wereld. Ernesto Illy zette zijn vaders erfenis voort en introduceerde innovatieve methoden voor het branden van koffiebonen. Zo ontstond de kenmerkende smaak waar de koffie van dit Italiaanse merk wereldwijd om wordt geroemd.

Passie voor koffie

Wat Francesco Illy onderscheidde, was niet alleen zijn passie voor koffie, maar ook zijn diepgaande overtuiging dat koffie niet slechts een alledaags drankje was. In zijn ogen is koffie eerder een kunstvorm die maximale aandacht verdient tijdens elke stap in het productieproces. Francesco was gefascineerd door de mogelijkheden die koffie bood. Zijn ultieme wens was om de hoogst mogelijke kwaliteit en perfectie te bereiken in een wereld waar koffie doorgaans als alledaags werd beschouwd. Hij begreep de subtiele nuances en complexiteit van koffie en was vastbesloten om koffieliefhebbers een unieke koffiebeleving te bieden. Dit leidde tot zijn onophoudelijke zoektocht naar de beste koffiebonen, de meest geavanceerde brandtechnieken en de meest verfijnde koffiemachines. Over passie gesproken.

Het unieke productieproces van illy koffie

Het begint natuurlijk allemaal bij de koffieboon, want zonder koffiebonen geen koffie. Het merk staat erom bekend dat voor de koffies van het merk alleen Arabica koffiebonen worden gebruikt. Deze bonen zijn afkomstig uit verschillende regio’s als Brazilië, Ethiopië, Colombia en Guatemala. De bonen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van strenge criteria als aroma, smaakprofiel en rijpheid. Alleen de koffiebonen die dit strenge selectieproces doorstaan, komen terecht in illy koffie. illy heeft een eigen unieke brandmethode ontwikkeld, waarbij de bonen gelijkmatig worden gebrand om op die manier optimale smaak en aroma te bereiken. Nadat de bonen zijn gebrand, worden ze onmiddellijk verpakt in luchtdichte blikken om de versheid te behouden. Het merk was één van de pioniers in het gebruik van luchtdichte verpakkingen voor koffie, wat een belangrijke bijdrage leverde aan het behoud van de kwaliteit en smaak van de koffie.

illy koffiebonen, de basis van elke illy koffie

Zoals gezegd bestaat de koffie van dit merk altijd uit 100% Arabica bonen. Deze bonensoort staat bekend om zijn zachtheid, verfijnde smaak en gebalanceerde zuurgraad. Doordat Arabica koffieplanten op grote hoogte groeien (bij voorkeur hoger dan 1500 meter), groeien ze langzaam en heeft de koffiebes meer tijd om zich te ontwikkelen. De zoektocht naar de beste Arabica koffiebonen brengt het merk naar koffieregio’s all over the world. Denk hierbij onder andere aan Brazilië, Ethiopië, maar ook aan regio’s in India, Guatemala en Nicaragua. Elke regio heeft zijn eigen unieke smaakprofielen en aroma’s. illy koffiebonen zijn verkrijgbaar als blend van koffiebonen uit verschillende landen/regio’s, maar ook als single origin (bonen die afkomstig zijn uit een specifiek land of regio).

illy koffiecups voor Nespresso

Voor iedereen die koffiezet met een Nespresso apparaat of een vergelijkbare koffiemachine, heeft illy koffiecups die perfect zijn afgestemd op deze populaire koffiezetapparaten. Deze koffiecups zijn ontwikkeld om elke koffieliefhebber een verfijnde espresso ervaring te bieden, waar het merk om bekend staat, maar dan met het gemak van één druk op de knop.

illy cups voor Iperespresso

illy gaat verder dan alleen Nespresso compatibele cups. Het merk heeft zijn eigen gepatenteerde koffiecupsysteem ontwikkeld, bekend als Iperespresso. De cups zijn speciaal ontworpen om de smaak en aroma’s van illy koffie optimaal te behouden en te versterken. Het Iperespresso-systeem biedt een unieke zetmethode waarbij heet water onder hoge druk door de koffiecups wordt geperst. Dit resulteert in een rijke en zijdezachte espresso met een dikke crema.

Genieten van een bakkie illy filterkoffie

Naast koffiebonen en koffiecups heeft deze Italiaanse koffiegrootmacht ook gemalen koffie in het assortiment. illy filterkoffie is geschikt om te gebruiken voor verschillende koffiezetmethodes, waaronder natuurlijk de traditionele filtermethode. Een voorbeeld van illy filterkoffie is Intenso, die een krachtige kop koffie oplevert met tonen van cacao en geroosterd brood. Voor liefhebbers van een zachtere en meer evenwichtige smaak is er illy Classico gemalen koffie die je laat genieten van een kop koffie die toegankelijk en mild is. Subtiele tonen van bloemen en fruit zijn kenmerkend voor deze koffie.

Koffie in stijlvolle blikken

Kenmerkend voor illy is dat de koffiebonen en filterkoffie worden verpakt in stijlvolle blikken. Wat deze blikken uniek maakt, is niet alleen hun herkenbaarheid, maar ook hun veelzijdigheid en duurzaamheid. De blikken zijn ontworpen met een tijdloze, minimalistische elegantie en dat maakt ze ook gewild als verzamelobject. In de blikken blijven smaak en kwaliteit van de koffie lang behouden, omdat ze luchtdicht zijn. De blikken mag je duurzaam noemen, omdat ze hergebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het bewaren van andere etenswaren (pasta, koekjes, snoepjes en dergelijke).

illy Art, koffie en kunst

illy Art is een opmerkelijk initiatief dat de wereld van koffie verbindt met kunst. Het is een project waarbij het merk samenwerkt met bekende kunstenaars en ontwerpers om limited edition illy koffiekopjes te creëren. Dit zijn letterlijk echte kunstwerken. Deze kunstenaars brengen hun unieke visie en stijl over op de kopjes, waarbij het illy-logo hun canvas isDe kopjes zijn vaak gedecoreerd met prachtige afbeeldingen, patronen en kleuren, waardoor ze veel meer zijn dan alleen een koffiekopje. illy Art biedt koffieliefhebbers de kans om te genieten van hun dagelijkse kopje koffie in een meesterwerk van design en kunst. Bovendien onderstreept het de betrokkenheid van het merk bij de kunstgemeenschap en benadrukt het de rol van koffie als een bron van inspiratie en creativiteit. Precies zoals oprichter Francesco Illy dit voor ogen had.

Koffie met respect voor mens, dier en milieu geproduceerd

illy is één van de oprichters van het Sustainable Coffee Program van de Rainforest Alliance, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken. Dankzij deze samenwerking wordt illy koffie verbouwd op plantages die zich inzetten voor de bescherming van de biodiversiteit en het welzijn van arbeiders. Daarnaast heeft illy ook het UTZ Certified keurmerk voor duurzame landbouw verworven. Dit keurmerk garandeert dat koffiebonen afkomstig zijn van boerderijen die voldoen aan strikte normen voor milieuvriendelijke productie, sociale verantwoordelijkheid en fairtrade. Het merk zet zich ook in om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Recyclen van (verpakkings)materialen, het tegengaan van verspilling en het bevorderen van efficiënt energiegebruik tijdens de productie zijn hier voorbeelden van.

Illy koffie