Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

Alle illy koffiebonen aanbiedingen op een rij

Voordelig illy koffiebonen kopen

Nooit meer te veel betalen voor illy koffiebonen

Van alle koffiemerken die er zijn, en dat zijn er heel wat, mag je het Italiaanse merk illy gerust iconisch noemen. Het is niet voor niets dat wereldwijd miljoenen mensen dagelijks hun dag beginnen met een kop illy koffie. Aan de basis van deze koffie staan de illy koffiebonen. Deze koffiebonen worden tot in perfectie gebrand door Italiaanse meesterkoffiebranders die hun kennis alleen overdragen van koffiebrander op koffiebrander. De passie voor koffie van dit merk proef je in elke slok. Niet gek dus dat je heel wat kopjes koffie op een dag drinkt. Dat kun je gerust blijven doen, want wij zorgen ervoor dat je nooit meer te veel betaalt voor illy koffiebonen.

De beste illy koffiebonen aanbieding

Koop je je illy koffiebonen altijd bij dezelfde winkel? Oei, dan is de kans groot dat je een stuk duurder uit bent. Er zijn namelijk nogal wat winkels die de bonen van dit merk verkopen. Hierdoor zijn ze altijd wel ergens in de aanbieding en met een behoorlijke korting te krijgen. Vergis je er niet in hoeveel geld je kunt besparen door even kritisch te kijken waar je illy koffiebonen koopt. Niet het leukste karweitje, want dat kost tijd. En tijd is nu net vaak hetgeen waar we altijd tekort aan hebben. Maar nu niet meer, want wij zorgen ervoor dat het zoeken naar de beste illy koffiebonen aanbieding je nauwelijks tijd kost. Wij hebben de beste aanbiedingen en kortingsacties voor je gevonden en overzichtelijk voor je op een rij gezet in ons prijsoverzicht. Dat is nog eens makkelijk!

Makkelijk en eerlijk vergelijken

De ene illy aanbieding is de andere niet. Soms denk je goedkoop uit te zijn, maar kom je er later achter dat dit toch niet zo was. Vervelend, maar dit geeft direct aan dat veel aanbiedingen eigenlijk gewoon onduidelijk zijn. Wat betaal je nu precies voor hoeveel? Met al die verschillende soorten illy koffiebonen vergelijk je al snel appels met peren. Om nog maar niet te spreken van al die verschillende inhoud van verpakkingen. Wij hebben dé manier gevonden om alle aanbiedingen en kortingsacties van illy koffiebonen makkelijk en eerlijk te vergelijken. Dat doen we door alle prijzen terug te rekenen tot een vaste eenheid van 100 gram koffiebonen. Koud kunstje om nu de beste illy koffiebonen aanbieding boven tafel te krijgen. Bekijk ons prijsoverzicht maar eens.

Illy bonen

illy, een merk met passie voor koffie

illy is een toonaangevend merk in de wereld van koffie. Het merk werd opgericht in 1933 door Francesco Illy in het schilderachtige Italiaanse stadje Triëst, gelegen aan de Adriatische kust. De oprichting van het bedrijf kwam voort uit de passie van de familie Illy voor koffie, een passie die van generatie op generaties werd en wordt doorgegeven. De missie van Illy was vanaf begin aan helder: koffie van de beste kwaliteit produceren en de wereld laten genieten van een perfecte espresso. Wat begon als een bescheiden familiebedrijf, is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk dat koffieliefhebbers over de hele wereld aanspreekt. De geschiedenis, maar ook de toekomst van dit Italiaanse koffiemerk is een verhaal van passie, toewijding en voortdurend streven naar perfectie in elk

dat je drinkt.

Herkomst van illy koffiebonen

illy staat bekend om zijn ruime assortiment hoogwaardige koffiebonen die bij koffieliefhebbers over de hele wereld in de smaak vallen. Het assortiment omvat verschillende koffievariëteiten die de unieke smaken en aroma’s van verschillende koffieregio’s over de hele wereld weerspiegelen. Een van de meest herkenbare en geliefde koffievarianten van illy is de ‘illy Blend’, die wordt gekenmerkt door een uitgebalanceerde mix van maar liefst negen verschillende soorten Arabica koffiebonen uit landen als Brazilië, Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Panama. Deze blend resulteert in een zachte, fluweelachtige smaak met een delicate zuurgraad en aangename bitterheid.

Single origins koffiebonen van illy

illy biedt ook single origin koffiebonen aan in de range Arabica Selection. Deze illy koffiebonen zijn afkomstig uit specifieke koffieregio’s, waaronder Brazilië, Ethiopië, Guatemala en India. Deze bonen benadrukken de unieke kenmerken en eigenschappen van het land van herkomst van de koffiebonen en bieden koffieliefhebbers de mogelijkheid om de diversiteit van smaken in de wereld van koffie te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een zachte en nootachtige espresso of een fruitige en bloemige variant, illy heeft een koffieboon die aan elke smaak voldoet. De ruime keus aan verschillende unieke smaakprofielen is een belangrijke reden waarom illy wereldwijd favoriet is bij veel koffie fijnproevers.

illy cafeïnevrije koffiebonen

Koffiebonen bevatten van nature cafeïne, een stof waar lang niet iedereen even goed tegen kan. Zo houdt cafeïne menigeen uit zijn slaap en dat is voor veel mensen om ’s avonds geen koffie te drinken. Kies je voor illy cafeïnevrije koffiebonen, dan hoef je je geen zorgen te maken over je nachtrust. Voordat de bonen gebrand worden, wordt de cafeïne al uit de bonen gehaald. Overigens is het bij geen enkel merk koffie zo dat cafeïnevrije koffie inderdaad helemaal geen cafeïne bevat, maar vaak een zeer laag percentage (0,1% of minder). Omdat dit percentage zo ontzettend laag is, mag er toch worden gesproken van cafeïnevrije koffie.

De beste koffiebonen voor de beste koffie

illy’s neemt alleen genoegen met de beste kwaliteit koffiebonen en niets minder dan dat.  Kwaliteitscontrole begint dan ook al vroeg in het proces van koffieproductie, om precies te zijn bij de oogst van de koffiebonen. Alleen de beste 100% Arabica bonen worden geselecteerd om terecht te komen in illy koffie. De bonen moeten voldoen aan strenge criteria, waarbij aspecten als grootte, rijpheid, kleur en gezondheid van de bonen bepalende factoren zijn. Na de selectie worden de bonen zorgvuldig gebrand volgens illy’s unieke brandingsproces, waarbij de temperatuur nauwlettend in de gaten wordt gehouden om de gewenste optimale smaak en aroma te bereiken. Het brandproces wordt opgevolgd door een strikte kwaliteitscontrole, waarbij elke partij koffiebonen grondig wordt geanalyseerd op consistentie en smaakprofiel.

illy koffiebonen in fraai blik

Illy besteedt veel aandacht aan de verpakking en distributie van hun koffiebonen om ervoor te zorgen dat de versheid en kwaliteit behouden blijven van het moment van branding tot het moment dat de koffie wordt gezet en gedronken. illy verpakt zijn koffiebonen in luchtdichte, vacuüm blikken om te voorkomen dat zuurstof en licht de bonen aantasten. Deze blikken hebben een drukventiel dat de uitstoot van koolstofdioxide uit de bonen mogelijk maakt, zonder zuurstof binnen te laten. Dit voorkomt dat de bonen oud en bitter worden. De blikken zien er fraai uit en zijn voor tal van doeleinden te gebruiken als ze leeg zijn.

illy koffiebonen en duurzaamheid

illy heeft zich vanaf de oprichting van het bedrijf ingezet voor duurzaamheid en eerlijke koffiehandel. Dit zijn voor het merk vanzelfsprekendheden en daarmee een integrale onderdelen van hun missie en visie. Ze zijn actief betrokken bij verschillende initiatieven om de impact van hun koffieproductie op het milieu te minimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is het ‘illy for Responsible Supply Chain’ programma, dat gericht is op het ondersteunen van koffieboeren en hun gemeenschappen. Ook werkt het Italiaanse koffiemerk nauw samen met de Rainforest Alliance om ervoor te zorgen dat hun koffiebonen afkomstig zijn van plantages die voldoen aan strenge milieunormen en normen op het sociaal-maatschappelijke vlak. Bovendien investeert illy in initiatieven die bijdragen aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van het productieproces en distributie van illy koffiebonen en andere koffiesoorten van het merk.