background

Alle koffiepads aanbiedingen op een rij

Eenvoudig besparen op koffiepads

Altijd voordelig koffiepads kopen

Koffiepads zijn voor heel veel mensen de ideale manier om een heerlijke kop koffie te zetten. Er gaat dan ook geen dag voorbij zonder ‘koffiepad-koffie’ en het blijft vrijwel nooit bij slechts één bakkie. Er is een tijd geweest dat je geen keuze had wat betreft merken koffiepads. Je kon alleen Senseo koffiepads kopen en daarmee was de kous af. Gelukkig ligt die tijd ver achter ons. Keuzevrijheid, dat is wat je wilt en zeker als het om zoiets belangrijks gaat als je dagelijkse kopjes koffie. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel merken die koffiepads op de markt brengen en ook qua soorten heb je geen klagen. Verschillende inhoud van verpakkingen, voordeelverpakkingen en kortingsacties, maken het er niet makkelijker op om de beste koffiepads aanbieding te vinden. Daar brengen wij verandering in door de prijzen van koffiepads te vergelijken en je daarbij ook altijd de prijs per individuele pad te laten zien. Wel zo gemakkelijk en eerlijk toch?

Ook koffiepads koop je natuurlijk online

Als je je kleding, schoenen en elektronica online koopt, waarom zou je je koffiepads dan niet online kopen? Weet dat je ook de beste koffiepads aanbiedingen vrijwel altijd online vindt. Bang dat je verzendkosten moet betalen? Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Veel webwinkels brengen vanaf een bepaald bedrag geen verzendkosten meer in rekening, bijvoorbeeld vanaf twintig euro. Koop dus gewoon wat meer pads en ze worden kosteloos bij je thuis afgeleverd. Makkelijker wordt het niet. Ook hoef je je niet druk te maken dat je dan zoveel pads hebt gekocht dat ze over datum gaan. Koffiepads zijn maanden houdbaar en als je weet dat je al snel drie tot vier kopjes koffie per dag drinkt, ben je snel door je voorraad heen. Wij hebben voor je uitgezocht waar je favoriete koffiepads het goedkoopst zijn. In ons prijsoverzicht hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet. En omdat we je ook altijd de prijs per individuele pad laten zien, vergelijk je altijd eerlijk.

Koffiepads, hoe het allemaal begon

Een koffiepad is eigenlijk niets anders dan een klein rond koffiefiltertje dat al gevuld is met gemalen koffie. De koffiefilter zoals we die kennen om filterkoffie in te doen, werd in 1908 uitgevonden. Het duurde nog vele tientallen jaren voordat de eerste koffiepad op de markt verscheen. Deze eerste pads werden in de jaren zeventig door de Italiaanse koffiegigant Illy ontwikkeld voor het Easy Serving Espresso systeem, ook wel E.S.E. genoemd. De doorbraak van koffiezetten met behulp van pads kwam pas aan het begin van dit millennium. In 2001 zette Douwe Egberts in nauwe samenwerking met Philips de manier waarop je koffie kunt zetten op zijn kop. Het Senseo koffiezetapparaat kwam op de markt en werd direct razend populair onder consumenten. Deze apparaten gingen als warme broodjes over de toonbank en koffiezetten met koffiepads werd in heel veel huishoudens de standaard.

Ieder zijn eigen merk koffiepads

Je kunt je voorstellen dat heel veel koffiemerken stonden te trappelen om hun gemalen koffie aan te bieden in deze handige pads. Het heeft even geduurd voordat het zover was en dat heeft alles te maken met het octrooi dat Douwe Egberts op de pads had. Augustus 2006 werd dit octrooi nietig verklaard en dat maakte de weg vrij voor koffiefabrikanten om hun versie van de pad op de markt te brengen. Hoewel Senseo koffiepads en Douwe Egberts koffiepads vandaag de dag nog tot de meest populaire pads behoren, zijn ook Jumbo koffiepads en Hema koffiepads erg in trek bij liefhebbers van koffie. Net zoals dit geldt voor Perla koffiepads, het huismerk van grootgrutter Albert Heijn.

Verschillende soorten koffiepads

Je hebt tegenwoordig niet alleen een grote keuze uit verschillende merken, maar ook uit verschillende soorten koffiepads. Met soorten bedoelen we in dit geval smaken en/of intensiteit van de koffie. Zo kies je als liefhebber van een mild kopje koffie voor mild roast koffiepads. Deze pads hebben over het algemeen een ronde, evenwichtige smaak. Proef je toch graag nét even iets even meer pit in je koffie? Dan zijn medium roast koffiepads een goede keuze. Kies voor dark roast pads als je houdt van koffie met pit én karakter. Dark roast koffie pads geven je koffie die heerlijke krachtige en intense smaak die je weer even ‘op scherp zet’. Geen fan van cafeïne? Zet je koffie dan met cafeïnevrije pads.

Een kopje koffie is zo gezet

Het allerbelangrijkste aan je kopje koffie is natuurlijk dat deze lekker smaakt. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook wel prettig als dat lekkere kopje koffie snel en zonder al te veel moeite is gezet. Zet je koffie met koffiepads, dan weet je zeker dat het met deze drie zaken dik in orde is. Koffiezetten mag je nauwelijks moeite noemen, want dit is slechts een kwestie van een pad in de padhouder leggen, het apparaat aanzetten en wachten tot de koffie in je kopje stroomt. Daar hoef je niet lang op te wachten, want je koffiepadmachine zorgt ervoor dat je koffie vaak al met een minuutje klaar is. Zonder verdere voorbereidingen, want de hoeveelheid water en koffie zijn al optimaal voor je afgestemd. En de smaak? Uitstekend!

Koffiespecialiteiten in een handomdraai

Wist je dat er ook koffiepads zijn waarmee je in een handomdraai een heerlijke koffiespecialiteit zet? Wie drinkt er bijvoorbeeld nou niet graag eens een cappuccino. Geen probleem als je een Senseo koffiemachine hebt, want met cappuccino pads geniet je van deze heerlijke Italiaanse ochtendkoffie. Maar ook liefhebbers van latte macchiato komen aan hun trekken, want koffiepads zijn er ook in deze variant. Net zoals dit geldt voor de combi cappuccino-chocolade, café latte vanille en koffiepads caramel. Wissel lekker af en pas je koffiepad aan je stemming of tijdstip van de dag aan.

koffiepads aanbiedingen

Hoeveel gram koffie bevat een koffiepad?

Misschien dat je je wel eens afvraagt hoeveel gemalen koffie er eigenlijk in een pad zit. Natuurlijk kun je dit zelf heel makkelijk nagaan door de pad open te maken en de koffie te wegen. Zonde, want dat scheelt je toch weer een lekker kopje koffie. En bovendien hebben wij het antwoord op deze vraag. Een koffiepad bevat ongeveer zeven gram gemalen koffie. Natuurlijk kan dit verschillen per merk of per soort, maar voor deze zeven gram geldt voor het overgrote deel van de pads.

Koffiepads weggooien, waar doe je dat?

Deze vraag behoorde tot de meeste gestelde vragen van 2022 op de website van Afvalscheidingswijzer. Dat geeft wel aan dat veel mensen eigenlijk niet weten waar je je gebruikte pads moet laten. Lang is dit ook niet heel erg duidelijk geweest, omdat dit verschilde per merk. Dat is niet langer het geval, want per één januari 2023 mogen koffiepads bij het gft-afval worden weggegooid. Dit is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van de koffie- en theesector om alle pads composteerbaar te maken.

Hoe bewaar je koffiepads het best?

Pads zitten altijd in een speciale zak verpakt en dat is uiteraard niet voor niets. Belangrijkste aan deze zakken is dat er geen zuurstof/lucht bij de koffie komt. De voornaamste factor die de kwaliteit van de koffie nadelig beïnvloedt is namelijk zuurstof. Bewaar je pads dan ook zolang mogelijk in de originele ongeopende zak. Eenmaal geopend blijft de koffie in de pads ongeveer twee weken van dezelfde kwaliteit. Bewaar de pads op een koele, donkere plek en sluit de zak goed af. Beter nog is het om de pads te bewaren in een speciale bewaarbus voor koffiepads.