Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

Lavazza

Ervaar de Italiaanse koffiebeleving thuis

In samenwerking met Deal.nl

Lavazza, een iconisch Italiaans koffiemerk

Lavazza is een beroemd Italiaans koffiemerk dat zijn oorsprong vindt in de Noord-Italiaanse stad Turijn. Luigi Lavazza startte hier in 1895 zijn eigen onderneming met als doel om koffie van absolute topkwaliteit te produceren en deze beschikbaar te maken voor iedereen. Dit maakt direct duidelijk hoe groot zijn passie voor koffie was. Luigi begon met het mengen van verschillende koffiesoorten om op die manier nieuwe, unieke smaken te ontwikkelen. Met succes, want hiermee legde hij de basis voor het succes van het merk. Al snel opende Lavazza zijn eerste winkel en begon hij met de verkoop van zijn koffie aan lokale klanten. Het bedrijf groeide gestaag en onder leiding van Luigi werd het assortiment flink uitgebreid. Tegenwoordig is Lavazza een wereldwijd bekend koffiemerk dat synoniem staat voor de ultieme Italiaanse koffiebeleving.

Lavazza, niet alleen groot in Italië

Lavazza speelt een grote rol in de rijke koffiecultuur van Italië. Italianen beschouwen koffie als een essentieel onderdeel van hun dagelijkse leven, en Lavazza heeft deze passie voor koffie gedeeld en versterkt door de jaren heen. Lavazza koffie wordt anno nu in meer dan 120 landen gedronken. Niet alleen thuis, maar ook in restaurants, cafés, koffiebars en andere horecagelegenheden. Om ervoor te zorgen dat hun koffie overal ter wereld beschikbaar is voor koffieliefhebbers, heeft het bedrijf in verschillende landen kantoren en distributiecentra opgezet. Het hoofdkantoor van Lavazza vind je echter nog steeds in Turijn, het bewijs dat dit merk zijn akomst niet verloochent.

Koffiebranden volgens traditioneel Italiaans vakmanschap

Het productieproces van Lavazza begint met het selecteren van koffiebonen uit verschillende delen van de wereld. Deze bonen worden door Italiaanse meesterkoffiebranders gebrand, net zolang totdat de gewenste optimale smaak en aroma bereikt zijn. Lavazza koffiebonen worden op verschillende temperaturen geroosterd, afhankelijk van de koffiesoort. Na het branden worden de koffiebonen snel verpakt om de versheid te behouden. De verpakkingstechnologie van het merk speelt een cruciale rol bij het behouden van de kwaliteit en versheid van de koffie. Hierdoor geniet je thuis of op kantoor altijd van verse koffie die vol en rijk van smaak is.

Populaire Lavazza koffiesoorten

Enkele van de meest populaire Lavazza koffiesoorten zijn de Crema e Gusto, Qualità Rossa, en de Super Crema. De Crema e Gusto is bekend om zijn krachtige en intense smaak, terwijl de Qualità Rossa een evenwichtige blend is die geschikt om op elk moment van de dag te drinken. De Super Crema onderscheidt zich door zijn fluweelzachte crema en zoete aroma. Lavazza biedt ook single-origin koffiesoorten en biologische koffie in de range Tiera for Planet koffie.

Lavazza koffiebonen

Lavazza staat wereldwijd bekend om zijn koffiebonen van premium kwaliteit. Deze bonen zijn afkomstig van diverse koffieregio’s over de hele wereld, waaronder Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De focus ligt altijd op kwaliteit en hier worden geen concessies aan gedaan. Dankzij Lavazza koffiebonen genieten koffieliefhebbers ‘all over the world’ van de authentieke Italiaanse koffiebeleving. En natuurlijk van de fantastische smaak van de koffie die je met deze bonen zet.

Lavazza koffiecups

Zet je liever koffie met koffiecups? Ook dan ben je bij dit Italiaanse koffiemerk aan het juiste adres. Lavazza koffiecups zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en voor verschillende koffiezetsystemen. Zo heeft het merk cups die compatible zijn met de Nespresso apparaten en heeft het koffiecups die geschikt zijn voor A Modo Mio koffiemachines. Voordeel van Lavazza koffiecups is dat je er altijd van op aan kunt dat je koffie van dezelfde kwaliteit en smaak is. Bovendien is een kopje koffie met een koffiecapsule snel gezet en dat is wel zo gemakkelijk.

Lavazza koffiepads

Ook met Lavazza koffiepads is een kopje koffie in een handomdraai gezet. Deze snelheid en gemak gaan niet ten koste van de kwaliteit en smaak van je koffie. De koffiepads van dit merk zijn ook in verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de vorm van Espresso Classico pads en Intenso pads. Natuurlijk vind je beide soorten Lavazza koffiepads terug in ons prijsoverzicht.

Lavazza filterkoffie

Voor meer traditionele manieren om koffie te zetten heeft het merk een ruim assortiment filterkoffie. Gebruik Lavazza filterkoffie in je filterkoffiemachines of zet er koffie mee op de ‘pour-over’ manier. De filterkoffie krijgt diezelfde zorg en aandacht voor kwaliteit en smaak als alle andere koffievarianten van het merk. Geniet van Lavazza Qualita Oro filterkoffie met zijn gebalanceerde, ronde smaak of kijk terug op de dag die achter je ligt met een kop Lavazza cafeïnevrije gemalen koffie.

Bijzondere partnerships

Lavazza heeft een aantal bijzondere partnerships. Zo is het merk verbonden aan het bekendste grastennistoernooi ter wereld, Wimbledon. Ook is Lavazza als partner en sponsor verbonden aan de Londense voetbalclub Arsenal. Verder wordt er op de beroemde Royal Ascot paardenraces Lavazza koffie geschonken. Naast deze bijzondere partnerships, sponsort het merk ook in andere landen diverse clubs en evenementen. Hiermee laat het merk ook zien dat het midden in de samenleving staat.

Gecertificeerde koffie

Kiezen voor Lavazza, is kiezen voor gecertificeerde koffie. Zo heeft het merk het Rainforest Alliance keurmerk, dat aangeeft dat Lavazza koffie wordt verbouwd volgens milieuvriendelijke normen die kwetsbare biodiversiteit beschermt. Ook zorgt dit keurmerk ervoor dat de rechten van arbeiders worden gerespecteerd. Dit keurmerk kent strenge voorwaarden en door zich hieraan te committeren laat het merk zien dat het de daad bij het woord voegt als het gaat om koffie produceren met respect voor mens, dier en milieu.

Lavazza koffie

Lavazza’s bijdrage aan een betere wereld

Lavazza draagt actief een steentje bij aan een betere wereld. Het bedrijf ondersteunt koffieboeren om hun levensomstandigheden te verbeteren. Ze doen dit onder andere door middel van initiatieven voor eerlijke handel. Lavazza werkt nauw samen met boerencoöperaties en biedt eerlijke prijzen voor koffiebonen. Hierdoor krijgen boeren een stabiel inkomen én de kans om in hun eigen lokale gemeenschap te investeren. Daarnaast heeft Lavazza aanzienlijke stappen gezet om de productieketen milieuvriendelijker te maken. Ze zijn er nog niet, maar hebben ambitieuze doelstellingen om waterverbruik en de hoeveelheid te verminderen. Bovendien werken ze aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en meer duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken.