Hamburger menu Hamburger menu
koffieaanbieding achtergrond

Douwe Egberts koffie

De bekendste koffie van Nederland

Douwe Egberts, het koffiemerk dat iedereen kent

Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hadden destijds nooit vermoed dat de start van hun bescheiden kruidenierswinkel uit zou groeien tot een toonaangevende speler op de internationale koffiemarkt. Het verhaal van het merk Douwe Egberts begint in het Friese Joure van 1753. Het echtpaar Douwes besluit een kruidenierswinkel te beginnen waar ze ook koffiebonen branden en verkopen. De kwaliteit en smaak van de koffie was top en dat bleef niet onopgemerkt. Van heinde en verre kwam men naar Joure en al snel genoot het merk ook buiten Joure en Friesland bekendheid. Douwe Egberts wordt geassocieerd met gezellige koffiemomenten en heeft een speciale plaats in de harten van veel Nederlanders.

De toewijding van toen, de basis van nu

Het echtpaar Douwes leefde met hart en ziel voor hun zaak en voor hun passie voor kwaliteitskoffie. De oprichters stonden bekend om hun toewijding aan kwaliteit en service, waarden die tot op de dag van vandaag centraal staan in het bedrijf. Het merk en bedrijf Douwe Egberts groeide snel en werd meer en meer een speler om rekening mee te houden op de internationale koffiemarkt. Douwe Egberts heeft niet alleen een stempel gedrukt op de koffie-industrie, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse koffiecultuur. Het heeft van koffiedrinken een beleving gemaakt waarin smaak en kwaliteit de hoofdpersonen zijn. Wist je dat de koffie van dit merk tegenwoordig in tientallen landen wordt gedronken?

Diep en breed assortiment Douwe Egberts koffie

Op welke manier je je koffie ook zet en wat je voorkeur qua smaak of intensiteit ook is, Douwe Egberts heeft er de juiste koffie voor. Het assortiment van DE omvat onder andere koffiebonen, koffiecups, koffiepads en filterkoffie. Binnen deze verschillende koffiezetmethodes heb je nog eens een flinke keuze aan smaken/intensiteit van de koffie. Espresso koffie, cafeïnevrije koffie, dark roast koffie en milde, toegankelijke koffie om hier maar eens een paar voorbeelden van te noemen.

Douwe Egberts koffiebonen

DE kiest zijn koffiebonen met de grootst mogelijke zorg en aandacht uit, waarbij factoren zals herkomst, klimaat, bodemgesteldheid en rijpheid belangrijke factoren zijn. Het merk gebruikt zowel Arabica koffiebonen als Robusta koffiebonen en vaak is een bepaalde koffie een blend van beide soorten. Het merk heeft honderden jaren ervaring in het branden van koffiebonen en weet als geen ander de perfecte balans tussen smaak en aroma te creëren. Douwe Egberts koffiebonen worden op exact de juiste temperatuur gebrand om unieke smaakprofielen te ontwikkelen, of het nu gaat om een milde en evenwichtige blend of een krachtige en rijke espresso.

Koffiepads van DE

Een opmerkelijke innovatie in de wereld van koffie is mede door Douwe Egberts ontwikkeld, namelijk koffiepads. Deze handige en gebruiksvriendelijke koffieverpakkingen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen thuis koffiezetten. Douwe Egberts speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van deze innovatie, samen met Philips, wat leidde tot het Senseo koffiezetapparaat. Dit apparaat maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk een vers kopje koffie te zetten met slechts één druk op de knop. Koffiepads bevatten de perfecte hoeveelheid gemalen koffie die nodig is voor het zetten van één kop koffie. Douwe Egberts koffiepads zijn beschikbaar in verschillende smaken en variëteiten en via koffieaanbieding.nl vind je altijd snel en eenvoudig de beste Douwe Egberts koffiepads aanbieding.

DE koffie

Snel en gemakkelijk koffiezetten met Douwe Egberts koffiecups

Koffiezetten met DE koffiecups biedt niet alleen gemak. Omdat elke cup precies de juiste hoeveelheid gemalen koffie bevat voor één kopje wordt er geen koffie verspild. En dankzij de luchtdichte verpakking blijft de kwaliteit van de koffie optimaal behouden. Kies voor Lungo Original koffiecapsules, Espresso Krachtig cups of één van de andere soorten Douwe Egberts koffiecups. De koffiecups van dit merk zijn geschikt voor Nespresso koffiemachines en L’OR Barista koffiemachines en alle koffiemachines die hier compatible mee zijn.

Gemalen koffie van DE

Lang voordat koffiepads en koffiecups hun intrede deden, was er al Douwe Egberts filterkoffie. De meest bekende soort filterkoffie van het merk is zonder enige twijfel de Aroma Rood snelfiltermaling. Deze koffie wordt dagelijks nog door heel veel mensen gedronken en valt bij elke koffiedrinker in de smaak. Naast Aroma Rood filterkoffie is de gemalen koffie van DE ook verkrijgbaar in verschillende soorten uit de Excellent range. Ook is Douwe Egberts filterkoffie verkrijgbaar als cafeïnevrije koffie of met half zoveel cafeïne.

Douwe Egberts koffie, verantwoorde koffie

Douwe Egberts streeft ernaar om koffie te produceren die niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook onze planeet zo min mogelijk schade toebrengt. De samenwerking met de Rainforest Alliance is een bewijs van deze toewijding. De koffie van DE heeft het Rainforest Alliance keurmerk en dat betekent dat de koffiebonen worden geteeld en geoogst volgens strenge normen en eisen met betrekking tot biodiversiteit en milieu. Een ander opmerkelijk initiatief van Douwe Egberts is het Common Grounds project. Dit project is gericht op het creëren van positieve impact in koffieproducerende regio’s over de hele wereld. Het richt zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van boeren, het verhogen van de opbrengsten, het bevorderen van educatie en gezondheidszorg en het ondersteunen van projecten die de kwaliteit van leven in deze gemeenschappen bevorderen.